Вучич ни цака за “Фолксваген“: Българите дават 260 милиона, аз предлагам… |

Отлагането на строителството на завод на „Фолксваген“ (в Турция) пробуди много надежди. Това пише днес в. „Данас“.

От „Фолскваген“ се появиха горещи разкрития за завода, за който България се бори

Българите дават на германците 260 милиона, а сръбският президент Александър Вучич предлага повече и твърди, че нито една страна не може да предложи субсидии като Сърбия, отбелязва вестникът.

Няма край: И Румъния ни цака за завода на „Фолксваген“

Турският президент Ердоган е предложил да купи от „Фолксваген“ 100 000 автомобила, пише „Данас“, като посочва, че Турция все още е фаворит, но според експерти от другите кандидатки за „Фолксваген“, страните членки на ЕС имат предимство пред Сърбия.

Германските инвестиции променят образа на Сърбия.

Сърбия влиза в борбата за привличане на „Фолксваген“

При вчерашното посещение на германския министър на икономиката и енергетиката Петер Алтмайер бяха подписани две важни за Сърбия споразумения, които й носят инвестиции от около 300 милиона евро, съобщи президентът Вучич на пресконференция след срещата с Алтмайер.

Вестникът цитира думите на германския министър, че Сърбия в момента е далеч по-уважавана страна благодарение на реформаторските усилия на президента и правителството.

В момента над разширяването на ЕС са надвиснали облаци, но европейският път на Сърбия не се поставя под въпрос, казва в интервю за в. „Вечерне новости“ министърът за европейска интеграция Ядранка Йоксимович.

Тя оценява, че политиката на разширяване е последица от вътрешните проблеми в съюза, но от това несправедливо страдат гражданите на страните, които са в процеса или чакат да започнат преговори, като Северна Македония и Албания.

Тръмп иска Сърбия да признае Косово, пише сръбският вестник „Блиц“.

Чрез своя специален пратеник Ричард Гренел, който неотдавна разговаря в Белград с Александър Вучич, американският президент е изпратил послание, че Сърбия трябва да признае Косово. Източник на вестника, запознат с подробности от срещата, казва, че това е бил много тежък разговор, а Гренел буквално е поставил признаването като условие. Той казал също, че САЩ ще настояват Европейският съюз да засили натиска над официален Белград в това отношение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"