Такава сватба не е имало в България от 30 години СНИМКИ |

Оригинална сватба в стила на социализма вдигнаха в Смолян Димитрия Кавакова и Димитър Настанлиев. Двамата сключват брак на рождения ден на Димитрия, която навърши 29 години, пише „Марица“.

„Обмисляхме какво да ни е тържеството, вече се правят много „горски“ сватби и станаха еднотипни, искахме нашата да е оригинална и запомняща се.
 

Така се роди спонтанно идеята, изцяло на моята съпруга, сватбата да е в стила на социализма.

Тя е историк и сватбата ни беше свъзана с историята“, каза 34-годишният младоженец.
 

Димитър е завършил магистратура „Счетоводство и контрол“ в СА „Д.А.Ценов“ в Свищов и работи в Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Смолян, а Димитрия е завършила висше образование „История“ и е археолог. Работи в Регионалния исторически музей в Смолян.
 

Поканата за сватбата им е като първа страница на вестник „Народна младеж“, а украсата на сватбеното тържество бе изпъстрена със соц. лозунги и табели: „Машината обича ласка, грижливо гледане и смазка!“, „Селянино, изми ли си яйцата?“, „Допуснатият брак е беда за целия колектив“, „Да не оставим неодрусана слива в нашето село“.

Празничната маса пък бе накипрена с телефон с шайба, чернобели снимки, касетки с музика, книгите „Първа любов“ и „Първа дружба“, стари шевна и пишеща машини, грамофон и др. атрибути от времето на соц-а.

Колата на младоженците също бе украсена като по време на социализма – с кукла и цветя на предния капак. След соц. сватбата младоженците карат меден месец на запад – в Швейцария.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"