Виждали ли сте този господин? Ставри Калинов го издирва заради нещо много гнусно (ВИДЕО) |

Кражба от скулптура и художник Ставри Калинов беше заснета от охранителната камера в галерията, където е станало престъплението. Видеозапис от случилото се разпространи лично Калинов в социалните мрежи.

„Виждате как този човек краде моята скулптура!!! Моля, ако някой го познае, да ми даде информация“, написа артистът на страницата си във Фейсбук.

Престъплението е извършено в четвъртък – 13 юни, малко след 13 часа, пише dir.

bg.

Видеозаписът показва как мъж на видима възраст около 40-те използва момент, в който е сам в галерията, приближава се към една от изложените скулптури и прибира в джоба си фрагмент от нея. Малко по-късно той си тръгва с необезпокоявано с плячката.

Ставри Калинов не за първи път става жертва на кражба. В началото на тази година от ателието му в кв. Кремиковци в София бяха задигнати статуетки, метални заготовки и машини за хиляди левове. Бандитите влезли в помещението през малък прозорец.

„Не мога да кажа колко са били. Бяха много, стотици статуетки. Телевизора са откраднали, печки и какво ли не. Картините не са ги откраднали, защото с тях ще ги хванат, но метала го топят. Това е творческа работа, това е занаятчийска работа – да се отлее, да се шлайфа, да се полира, да се патинира – много сложно нещо. Само в ателието съм работил 25 години. Всичко, което съм изкарал, съм вложил в занаята си, на семейството ми почти нищо не съм дал“, обясни тогава той и настоя, че „големите престъпници са тези, които са ги купили“.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"